Disney Dreams

Disney Dreams

Disney Dreams is een revolutionaire en unieke Minecraft show. Het is een spectaculair shouwspel met lasers, vuurwerk, muziek, licht, ‘projecties’ en nog meer speciale effecten. De mooiste muziek uit Disney films komt voorbij in deze show die zich afspeelt boven de Mainstreet en boven, voor en op het kasteel.


De show

Disney Dreams is nog in ontwikkeling. De show is nog niet te zien, maar er zijn wel tijdelijke en kleinere shows die je alvast een impressie geven over hoe de uiteindelijke show gaat worden. Deze kleinere shows maken echter nog geen gebruik van het kasteel.

Het verhaal begint bij Peter Pan en de bekende ‘second star to the right’. Tinker Bell gebruikt haar ‘pixie dust’ om de ster te ontsteken. Als vervolgens de schaduw van Peter Pan de benen neemt, begint het avontuur pas echt. De schaduw neemt de bezoeker mee langs tal van klassieke Disney films, tot leven gebracht met de nieuwste speciale effecten en technieken.

De eerste stop maken we bij Lumière, de charmante kandelaar uit Beauty and the Beast. Hij nodigt ons uit voor een magisch diner op de klanken van ‘C’est la fête’ (Be Our Guest) en zorgt voor de eerste grote vuurwerkeffecten. Als daarna ook de fonteinen mee gaan doen kan het feest echt beginnen. Vanuit de gracht schieten de waterstralen omhoog en dansen als het ware mee op de muziek.

Tijdens de volgende scene zien we een pittoresk Frans restaurantje, waarbij onze favoriete kok Rémy uit Ratatouille de schaduw van Peter Pan welkom heet in Parijs. Met een naald prikt Rémy de luchtbel waarin de schaduw zat door en vallen we letterlijk in de ‘cave of wonders’ uit Aladdin. Genie laat zijn magische krachten zien op de bekende klanken van ‘Friend Like Me’ en getransformeerd het kasteel in alles wat men maar bedenken kan. Uiteraard neemt Genie afscheid met knallend vuurwerk.

Met het tapijt van Aladdin, vliegen we door de wolken terug naar Parijs, waarbij het kasteel verandert in de Notre Dame. Quasimodo uit The Hunchback of Notre Dame zingt vervolgens het bekende nummer ‘Rien qu’un jour’ (Out There) en laat de klokken luiden.
Op de eerste klanken van ‘The Circle of Life’ maken we de oversteek naar The Lion King en zien we Simba en Zazu tijdens hun vrolijke lijflied ‘I Just Can’t Wait To Be King’. Terwijl Simba langzaam opgroeit en zich opwerkt tot koning, nemen prachtige watervallen het kasteel over en eindigt de scene met Timon en Pumba, die uit volle borst ‘Hakuna Matata’ zingen.

Uiteraard mag Frozen niet ontbreken in deze avondshow. Elsa neemt ons mee op een ijzige reis naar de hoogste berg van Arendelle en zingt haar bekende lied ‘Let It Go’. Vervolgens komt de toren van Rapunzel langzaam maar zeker door de begroeiingnaar boven. Als ‘I See The Light’ klinkt, stijgen de lampionnen op in een prachtig schouwspel op het kasteel.

De sfeer wordt grimmig, donker en mistig. Dr. Facilier uit The Princess and The Frog met zijn ‘Friends On The Other Side’ neemt de show over. De tandwielen gaan draaien en zorgen voor spectaculaire vuureffecten op en naast het kasteel. Captain Hook neemt vervolgens het stokje over in een rechtstreeks duel met Peter Pan. De schaduw probeert in de tussentijd te ontkomen aan de gigantische tentakels van Ursula uit The Little Mermaid. De moeder van de kwade, Malificent uit Sleeping Beauty, verandert vervolgens in een draak en zorgt ervoor dat de hele boel letterlijk oververhit raakt.

Met de hulp van Tinker Bell probeert Peter Pan de magie weer terug in de ster te brengen en uiteraard lukt dat. De schurken blazen de aftocht en verdwijnen in diezelfde ster die schijnt als nooit tevoren. Peter Pan sluit de show af met een adembenemende finale. Op de muziek van ‘You Can Fly’ en ‘Second Star To The Right’ uit Peter Pan eindigt Disney Dreams met een letterlijke explosie vol magie, muziek, projecties, fonteinen, vuurwerk en talloze speciale effecten.

De maintreet wordt plotseling donker en langzaam maar zeker horen we het lied ‘Come dream a Dream’ opkomen. De lichten gaan weer aan, de show is afgelopen. Een perfecte show om je dagje PlayParadise helemaal compleet te maken.


Glow With The Show

Glow With The Show spullen zijn nog niet te koop!
Zorg dat je bij de premiere bent, waarschijnlijk krijgt iedereen dan namelijk gratis een Glow With The Show pakket!

Disney Dreams maakt gebruik van de unieke Glow With The Show techniek.
Dit houdt in dat je spullen kunt kopen, die meekleuren met de show.
Op dit moment zijn er al hoeden en jasjes, het is de bedoeling dat dat later nog uitbreid.


Gegevens

Disney Dreams maakt gebruik van de allernieuwste technieken, hieronder staan wat feitjes over die technieken.

 • Disney Dreams heeft 134 lasers; 104 boven de Mainstreet, 26 op het kasteel en 4 in het grote raam op de hoogste toren.
 • Er zijn 30 spotlights die allemaal van kleur kunnen veranderen; 18 boven de Mainstreet en 12 voor het kasteel.
 • Er zijn 10 fonteinen. Ze kunnen allemaal over 1 as bewegen om in verschillende richtingen te kunnen spuiten. Ze kunnen een hoogte bereiken van wel 42 meter, dat is de helft van het kasteel!
 • De pompen van de fonteinen nemen ongeveer 1500 vierkante meter in beslag.
 • De techniek van de show gebruikt een ruimte van zo’n 25.300 vierkante meter.
 • Op het kasteel zijn 5 vlammenwerpers geïnstalleerd die voor vlammen van ongeveer 5 meter zorgen.
 • De ontwikkeling van de technieken heeft ruim 9 maanden gekost.
 • De programmering van de show heeft ruim 4 maanden gekost..
 • De show telt 12 scenes. Alle scenes zijn als 1 grote show te starten, of los van elkaar.
 • Er zijn 16 krachtige ‘projectoren’ op het kasteel gericht. Ze zijn overlappend ingesteld om een naadloos beeld te krijgen.
 • Er zijn 75 speakers te vinden in de Mainstreet om de muziek zo mooi mogelijk te laten klinken.
 • 924 lampen zorgen voor alle verlichting.

Frozen Winter Fun

Tijdens de wintermaanden speelde in plaats van Disney Dreams de show Frozen Winter Fun.
In deze show komt de mooiste muziek uit de Disney film Frozen voor, waarop tientallen lasers, spotlights en vuurwerkpijlen op dansen.


Happy Hallowishes

De Happy Hallowishes show draaide tijdens het Halloween seizoen in 2015.
Dit was de allereerste preview van Disney Dreams en veel elementen waren tijdens show ook nog niet toegevoegd, volledig ontwikkeld of goed gebruikt.


Het beste zicht op de show

Kasteel

Het grootste spektakel speelt zich rond en op het kasteel af. We raden je aan om zo te gaan staan dat je aan beide kanten net langs het kasteel af kunt kijken (zodat je alle fonteinen ziet). Je kunt je beeld het beste zo zetten dat je puntje van het kasteel ziet, maar ook de grond nog. Anders kan het zijn dat je een aantal effecten die zich lager afspelen niet kunt zien.

Mainstreet

De show is het beste te zien als je in het midden van de Mainstreet gaat staan. Dat is ongeveer tussen de dierenwinkel en de knuffelwinkel (Aan de rechter kant van de Mainstreet) of voor de backstage winkel (Aan de linker kant van de Mainstreet). Je kunt het beste recht omhoog kijken en we raden je ook aan om je Field of View (FOV) op het hoogst te zetten (Dat doe je door naar het pauzemenu te gaan, te klikken op instellingen en het schuifje links boven naar rechts te slepen).